Naar de Hofwebwinkel >>

Recepten

Gestoofde bosbieten

Bijgerecht voor 4 personen    Alle ingrediënten nu in één keer bestellen!             
Door: Yolanda van der Jagt.

Reggy heeft nu volop zomerse bosbieten. Tijd voor een aanbieding met een heerlijk puur recept. Zomer bietjes zijn zo zacht en zoet dat je ze rauw kunt eten. De bladeren zijn ook heerlijk om te eten. Stoof ze als Italiaanse bladgroente in ruim olijfolie en knoflook en breng ze op smaak met azijn. Ook de dag erna zijn ze nog heerlijk, door het zuren in de azijn zijn de bladeren iets verkleurd.

Ingrediënten

2 bossen bieten met loof
5 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
3 eetlepels rode wijnazijn
zeezout en vergemalen peper

Alle ingrediënten nu in één keer bestellen!

Bereidingswijze:

1) Snijd het loof van de bieten. En halveer de stelen op de grens naar het blad. Was de bladeren en de stelen even apart.

2) Kook de bietjes in ruim water met zout in ca. 45 minuten gaar. Met een scherp aardappelschilmesje kun je checken of ze gaar zijn.

3) Verhit intussen de olie in een hapjespan, fruit de stelen en de knoflook op middelmatig hoog vuur een paar minuten aan. Blus de pan af met de azijn en voeg de bladeren met aanhangend water toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof de bladgroente in 15 minuten op laag vuur gaar.

4) Giet de bieten af, laat ze iets afkoelen en verwijder de schil door met je vingers te wrijven of gebruik een scherpmesje. Snijd de bieten in partjes en voeg ze toe aan de gestoofde bladeren. Verwarm het geheel en serveer direct.

Tip: Lekker met gebraden kipfilet en aardappelpuree


Meer lekkere en eenvoudige recepten kun je vinden in mijn eerste kookboek ‘Lekker Hollands’ of in mijn nieuwe kookschriften ‘voor Elke dag’ en ‘voor de feestdagen’.
Lekker Hollands is een Hollands kookboek met een twist, met recepten voor iedere dag van de week. In de kookschriften kook ik veel met Hollandse ingrediënten maar het zijn niet uitsluitend Hollandse recepten. Onder andere te bestellen bij de Hofwebwinkel.

Succes!

Yolanda van der Jagt
www.daatjespassie.nl

< terug

Naar de Hofwebwinkel >>